1 000 000 долари награда за Вашите паранормални способности




Почитувани македонски тарот мајстори, биоенергетичари и сите вие кои гледате "пат" во кафето, а и сите вие кои им верувате, ова што ќе ви го кажам не е шега. Овој "натпревар" постои многу одамна но за жал е на Англиски, јазик кој вам како група ви е непознат, а како и да не е кога користи латинично писмо.

На оваа страна:
http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html
можете да ги видите правилата, кои за жал се на Англиски па ќе ви ги преведам (не е Германски, иако и тој е на латиница).

ЈРЕФ (организацијата која стои позади ова), нуди награда од еден милион долари на СЕКОЈ кој ќе докаже БИЛО ШТО паранормално (ова значи "знам да гледам на кафе", "знам да лекувам со бионергија", "знам што ќе се случи утре")

Многу од луѓето веќе ги имаат завршено тестовите може да ги видите тука: http://forums.randi.org/forumdisplay.php?f=43

Апликацијата која треба да ја пополните е тука: http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge/challenge-application.html

Нема потреба да спомнам дека иако организацијата постои многу одамна, и многу веќе си ја имаат пробано паранормалната среќа, АПСОЛУТНО НИКОЈ до сега не докажал ништо и наградата сеуште Ве чека.
Среќно!

За останатите, делумно нормалните, за да не останете дебили, пред да влеземе во ЕУ да ве потсетам:

1. Духови нема, не постојат. Човек кога ќе умре, толку е, неговото завршува. Колку треба да си малоумен ова да не го сфатиш? Колку и да сакате да сте Патрик Свејзи во "Дух", нема да можете, а богами нема да може ни тој повеќе затоа што како што реков, нема духови.
2. Биоенергија и алтернативна медицина, надри лекари и се тоа, нема, не постои, само доктор и лекови ќе ви помогнат, по можност Германски (и докторите и лековите)
3. Иднината не може да ви ја предвиди никој, едноставно преголем е универзумот за било што да се знае однапред.
4. Работи не можат да се материјализираат, за да направиш нешто ти треба материјал (било дрво, било на микроскопско ниво молекули и останато). Од ништо не може да се направи нешто.
5. Сабина, баба Ванѓа, Саше ИКС, Саи Баба, Иван Исцелител и уште еден милион други се професионални хоштаплери и манипулатори на проста маса.

Паранормални и делумно нормални, колку и да има факти и колку милиони долари да се понудат, по обичај Вашите коментари ќе бидат "па добро може и има нешто" и "имам видено дух лично" и "на брат ми се му погодија". За едно 50 години ќе ве користат за експерименти. Кој ве ебе.

4 comments:

neW1 said...

A Milan?

Marjan said...

http://www.youtube.com/watch?v=idzPy0XW2-0

Marjan said...

извини, ова беше правиот линк: http://www.youtube.com/watch?v=aRjt18HCiCc

Anonymous said...

много интересно, благодаря